WordPress websites

Waarom adviseren Appel en Eelman WordPress als ‘machinekamer’ voor een website.

Elke serieuze ondernemer wil een website (punt).

Een fatsoenlijke website heeft een ‘machinekamer’ die is voorzien van een beheersysteem of, om het dan toch maar een keer in het Engels te formuleren, een Content Management Systeem (CMS).

Bovendien moet de website uiteraard gebruiksvriendelijk, snel, goed vindbaar, modern, veilig, uit te breiden, responsive en betaalbaar zijn.

Het mooie is dat WordPress deze kwaliteiten allemaal in zich heeft en … zelfs nog veel meer. Daarom adviseren wij WordPress voor vrijwel iedere MKB ondernemer. Hieronder doen wij, voor de volledigheid, een aantal belangrijke argumenten uit de doeken:

WordPress is het meest populaire CMS ter wereld!

Onderzoeken naar het gebruik van CMS’en laten zien dat WordPress concurrenten als Joomla! en Drupal ver achter zich laat wat betreft marktaandeel.

WordPress heeft wereldwijd een marktaandeel van meer dan 60% en het marktaandeel blijft groeien. In Nederland is het marktaandeel zeer waarschijnlijk nog veel groter.

WordPress heeft zich inmiddels volledig bewezen als een volwassen CMS voor grote en kleine toepassingen. Doordat 1148 ontwikkelaars gestructureerd meewerken aan de ontwikkeling van WordPress, is het open-source CMS voortdurend up-to-date.

Maar de gebruiksvriendelijkheid van WordPress is toch echt de winnaar van de populariteits-redenen.

WordPress is bijzonder gebruiksvriendelijk

WordPress is zowel voor jou als gebruiker (beginners en ervaren gebruikers) als voor ons als webbouwers bijzonder gebruiksvriendelijk.

Iedereen kan redelijk snel met WordPress leren werken. Het zelf beheren van pagina’s, nieuws, portfolio, teksten en afbeeldingen is erg eenvoudig.

Bovendien kunnen wij alle gebruikers een doeltreffende training geven zodat zelfs iemand die bijna ‘bang’ is van computers toch heel veel onder de knie krijgt. Indien gewenst maken we een instructievideo die als naslagwerk gebruikt kan worden.

WordPress wordt continu doorontwikkeld

WordPress wordt door een zeer actieve community van ontwikkelaars continue doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat WordPress telkens weer wordt verbeterd op het gebied van functionaliteiten, veiligheid en gebruiksgemak. Deze verbeteringen worden in je ‘machinekamer’ doorgevoerd middels regelmatige updates.

WordPress en zoekmachines houden van elkaar

De technologie achter WordPress is van de grond af afgestemd op zoekmachineoptimalisatie (SEO).

De zoekmachines komen eens in de zoveel tijd even langs om op je website te kijken. In WordPress kun je met behulp van de juiste tools, je pagina’s en berichten voorzien van de nodige informatie. Via deze informatie weten zoekmachines precies wat er op jouw website staat. Zo ben je in een mum van tijd vindbaar, maar natuurlijk zijn er nog meer ’trucjes’ om de vindbaarheid verder te optimaliseren.

WordPress is gratis beschikbaar

WordPress is inderdaad gratis beschikbaar. Maar denk nou niet dat je daarmee in 5 tellen een WordPress website online hebt staan. Iedereen mag WordPress downloaden, aanpassen en vervolgens doorverkopen.

Het gebruik is geheel kosteloos, de broncode wordt meegeleverd en je bent verder niet gebonden aan een specifieke leverancier.

Maar waar je qua kosten en of tijd wel rekening mee moet houden is: Domeinregistratie en goede WordPress webhosting, installatie van de WordPress software c.q. ‘machinekamer’, installatie van het gekozen of geadviseerde WordPress Thema, het ontwikkelen van een doeltreffende indeling, het schrijven van doeltreffende en zoekmachinevriendelijke teksten, het maken of kopen van foto’s en video’s, het bewerken van beelden, installatie van doeltreffende WordPress plugins en onderhoud. WordPress heeft net als een auto regelmatig onderhoud nodig.

WordPress is universeel

Als het om ontwikkelen gaat, geloven wij in transparant ontwikkelen. WordPress heeft een marktaandeel van meer dan 50% als het gaat om CMS-websites en in Nederland ligt dat percentage zeer waarschijnlijk nog een stuk hoger. Je bent dus echt niet van één leverancier afhankelijk en dat is een prettig gevoel.

Veel websitebouwers ontwikkelen een eigen Content Management Systeem. Vaak puur gericht op het kunnen verkopen van licenties. De vraag hierbij is: “kan de kwaliteit van een zelfgebouwd systeem op tegen een Open Source systeem waarbij dagelijks honderden mensen meehelpen dit verder te ontwikkelen?”.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit, op een heel specifiek geval na, niet het geval is.

WordPress werkt perfect samen met andere tools

Google Analytics, Google webmaster, uw e-mailclient, de samenwerking met Social Media kanalen … WordPress werkt er allemaal graag mee samen. Met het grootste gemak zorg je ervoor dat alle online activiteiten samenkomen. Voor elke mogelijke koppeling zijn – vaak ook gratis – Plugins geschreven.

WordPress is (in principe) veilig en betrouwbaar

Omdat WordPress het meest populaire CMS ter wereld is, vinden hackers het ook ‘heel leuk’ om WordPress websites te hacken en te misbruiken. Een goede beveiliging is dan ook van groot belang.

Maar doordat WordPress continue wordt doorontwikkeld zijn er afdoende oplossingen om de veiligheid te optimaliseren. Appel en Eelman heeft een streng veiligheidsbeleid. Wij zorgen ervoor dat websites die wij bouwen en onderhouden:

WordPress is compatible met alle devices

Onze WordPress websites zijn vrijwel allemaal responsive of ze hebben een mobiele variant, waarmee ze goed worden getoond op mobiele telefoons en tablets. Daarnaast zijn er apps beschikbaar om de website mee te beheren.

WordPress biedt vrijwel onbeperkte functionaliteiten

Met WordPress kan bijna alles. Er zijn tienduizenden Plugins en Thema’s beschikbaar voor WordPress. Zonder zelf heel diep in de code te duiken, is er voor nagenoeg elke functionaliteit die je op internet tegenkomt een Plugin geschreven.